Hur fungerar vardagen med offshore-jobb?

Att jobba offshore blir allt mer populärt och framför allt bland den yngre generationen. Det innebär att du arbetar ute till havs under en bestämd tid. Sedan återvänder du hem för att ladda om batteriet innan det är dags att återvända till oljeplattformen efter några veckor.

Du kanske funderar över hur det går till i praktiken att ha ett sådant här jobb. Blir det inte dyrt att äga bil? Att betala hyra när du inte är hemma? Häng med för att lära dig mer om vad offshore-jobbet går ut på.

Ägande när du jobbar offshore

En självklarhet för många är att ha en bil i vardagen som du använder i stort sett varje dag. När du jobbar offshore är du dock inte i behov av bilen under de veckor du befinner dig till havs. Vill du köpa en snygg mini cooper är det alltså värt att kika lite extra på kostnaderna för exempelvis försäkring och skatt. Nu är det här en prisvärd bil och med den lön du tjänar offshore kommer pengarna med stor förmodan att räcka till även om bilen står i garaget under flera veckor. Generellt sett är det dock viktigt att ändå tänka lite när du gör större investeringar. Ett gymkort kan exempelvis vara aningen bortkastat om du betalar per månad!

Stor lön – hög uppoffring

Du tjänar i regel bra pengar när du jobbar offshore, men med det sagt är det också en vardag som skiljer sig från många i din omgivning. Att tvingas åka hemifrån och vistas till havs under flera veckor kan vara spännande inledningsvis. Däremot kommer det svackor då du kanske hellre hade föredragit att gå till kontoret och komma hem igen samma eftermiddag.

Leave a Reply

mts_cool